Hoe ik begon met fotograferen en waarom ik niet meer stopte

Toen ik 18 was kocht ik mijn eerste digitale camera voor een vakantie naar het buitenland. Het was een eenvoudig apparaat. Maar ik was erg blij mee. En ik vond het een grote uitgave..😅

In de jaren erna bleef ik foto’s maken, maar het was pas een paar jaar geleden dat ik besefte: hier word ik blij. En ik kan er anderen mee helpen. Daar was ik mij simpelweg nog niet bewust van.

Ik was altijd wel gefascineerd door verhalen. Zo las ik als klein jongetje graag de avonturen van Sjakie en zijn wondersloffen. Maar ook de jeugdboekenserie De Kameleon.

Later werden dit biografieën. En meer filosofische boeken. En mijn werk droeg er ook aan bij. Werken als marketeer en contentmaker confronteerde mij namelijk steeds weer met de vraag: hoe maak je een goed en eerlijk verhaal?

Zo werd mijn camera steeds belangrijker. Ik ging hem ook gebruiken om te onderzoeken. Wat wil ik vastleggen? En wat wil ik vertellen met de beelden die ik maak?

Ik hou nog steeds van foto’s die ik in mijn eerste jaren maakte als fotograaf. Landschappen, natuur en doorkijkjes in steden.

Maar voor een goed verhaal heb je portretten, bedrijfsfotografie en fotoreportages nodig. Als ik nu mijn lens gebruik leg ik dat vast. Bij voorkeur met daglicht en niet geposeerd.

Zijn er foto’s die ik voor jou kan maken? Stuur gerust een berichtje.

Bijvoorbeeld als je een project hebt dat meer aandacht verdient. Of als je je werk eens op een frisse manier wil vastleggen, zodat je de komende tijd genoeg content hebt om te delen!

Tot snel?!

Arnout

Arnout van Nieuwkoop

Vier dagen werk ik als marketeer en de rest van mijn tijd werk ik aan eigen projecten, waarin ik mijn passie voor beeld en woord combineer.

Ik ben ervan overtuigd dat de wereld een betere plek wordt als er meer betrouwbare verhalen worden gedeeld en gecommuniceerd.

Op deze website deel ik mijn werk. Dat zijn beelden en artikelen die je inspireren om eerlijke verhalen te maken.

Wil je meer over mij weten of samenwerken? Neem dan contact met me op via mijn website, e-mail of social media. Ik hoor graag van je! ✨

Vorige
Vorige

Alt-tekst schrijven: zo doe je dat als fotograaf, content creator en beeldmaker

Volgende
Volgende

5 redenen waarom artificieel intelligentie (AI) de fotograaf niet gaat vervangen