Krachtige bedrijfsfotografie: je gaat het pas zien als er licht schijnt

Ik wil iets aanstippen wat regelmatig over het hoofd wordt gezien als het gaat om bedrijfsfotografie.

Je hebt een mooi bedrijf of onderneming met een duidelijke missie. Je wilt iets veranderen. En dat doe je met je producten en diensten. Jij zorgt voor het welzijn van mensen. Je hebt oog voor het milieu en de volgende generatie.

Je zou zeggen dat levert per definitie goede foto’s op. Dus je zoekt een bedrijfsfotograaf. Je wilt gewoon goede foto’s hebben. Dat is wat je zoekt.

Maar ik wil ‘goede foto’s’ dekt A de lading niet. En B het schiet niet zoveel op. Daar gaat deze les over. Wat je nodig hebt is licht. De lens op de juiste onderdelen.

Fotografie kan niet zonder licht

Licht is een essentieel onderdeel van fotografie. Het is de basis. Zonder belichting kan je geen foto’s maken. Licht bepaalt niet alleen de helderheid en de schaduw in een foto. Maar ook de sfeer en de emotie van een beeld.

Door het juist gebruik van licht kan een fotograaf het onderwerp van de foto benadrukken. Bepaalde aspecten uitlichten, versterken of juist verbergen.

Zoek jij goede foto’s van jouw bedrijf of onderneming? Licht is het ingrediënt. Zonder goed licht is een foto plat en saai.

Jouw bedrijf kan dat ook niet

Maar zoals een foto niet zonder licht kan, kan jouw bedrijf dat ook niet..

In spirituele en filosofische zin wordt licht vaak gekoppeld aan bewustzijn. Het wordt gezien als de bron van alles dat bestaat. En als metafoor voor innerlijke wijsheid.

Het idee is dat licht helderheid symboliseert. Zonder licht kan je het niet zien.

Wat bedoel ik hier nu mee? Waarom maak ik de koppeling tussen bedrijfsfotografie, licht en goede foto’s? Ik denk dat deze drie begrippen niet zonder elkaar kunnen.

Laat je licht stralen

Licht is onmisbaar voor ons mensen. Ja, zonder licht kunnen we niet leven. Ik geloof dat het ook onmisbaar is voor jouw bedrijf, want..

Zonder licht geen goede uitstraling en presentatie. Zonder licht gaan details verloren. Zonder licht is het moeilijk om de juiste stemming en boodschap over te brengen en zal je bedrijf niet opvallen.

Licht is de levensadem van elke foto, maar ook van jouw onderneming. Het bepaalt wat je overbrengt aan je klanten.

Unieke bedrijfsfoto’s

Een succesvolle fotoreportage van bedrijven start wat mij betreft bij de kern. Sta een moment stil en kijk naar binnen. En dan bedoel ik, kijk naar de essentie van jouw bedrijf.

Wat leeft daar? Wat brengt jou en je collega’s in beweging? Waar worden jullie enthousiast van? Wat maakt je onderscheidend? Wat is het verhaal van jouw bedrijf? Waarom doe je wat je doet?

En stel dan pas de vraag: welke beelden en foto’s zouden daar goed bij passen? Dan is je briefing volgens mij grotendeels compleet en krijg je goede foto’s van jouw bedrijf. En kan je licht gaan stralen.

Advies of fotografie nodig? Bekijk ook wat ik doe en zie welke beelden ik eerder maakte.

ONTDEK OOK WAT IK DOE | BOOST EN SHOOT | KENNISBANK | BEDRIJFSFOTOGRAFIE | CONTENT MAKEN

DOOR DE LENS VAN ARNOUT ©2024 | FOTOGRAAF & CONTENTMAKER | GOUDA | CONTACT