Moment Design: zo ga je ongeposeerd en spontaan op de foto

Moment Design is een geweldige interactietechniek. Het poseren voor een camera past veel mensen niet. Ze voelen zich er niet comfortabel bij. Ik snap dat wel. Het is ook niet de meest authentieke manier van vastleggen en fotograferen als je het mij vraagt.

Moment Design draait veel meer om verwonderen. Het moment laten ontstaan en dat fotograferen. Dat is de manier waarop je foto’s krijgt die de herinnering oproepen die je wilt.

We zijn mensen die ontmoeten. We zijn mensen die genieten. We zijn mensen die huilen. We zijn mensen die verwonderen. Dat is de basis van portretfotografie als je het mij vraagt. Geen onnatuurlijke houdingen, maar gewoon zoals we als persoon zijn. Dat krijgt je foto de uitstraling die je wil.

Wat is Moment Design?

Moment Design is ontwikkeld door de Amerikaanse fotograaf Jesh De Rox. Vroeger had het de naam Beloved. Bij Moment Design gaat het niet om de juiste pose, het knapste uiterlijk of de perfecte glimlach.

We gaan op zoek naar momenten. Momenten die laten zien wat je ervaarde en wat je beleefde. Dit gebeurt gewoon. Je kan het zien als een ontspannen fotoshoot. Je doet wat je altijd zou doen. En dat wordt gefotografeerd.

Het is fotograferen zonder dat het begeleid wordt of dat je in een positief of pose wordt gezet. Het doel zijn beelden waarbij je elke keer als je de foto ziet het gevoel van het moment opnieuw ervaart. Dat maakt een foto pas écht waardevol.

Moment Design werd geïntroduceerd door Jesh de Rox. Later veranderde de methode van naam van Beloved in Moment Design. Moment Design is dé methode om op een ongedwongen, pure en oprechte manier de onderlinge band van mensen vast te leggen. Het benadrukt hoe mooi en waardevol het hebben van een relatie is. De puurheid en oprechtheid van de relatie wordt vastgelegd met professionele foto’s.

Hoe werkt dit voor mij?

Ik zie fotografie als momenten. Momenten die we beleven als mensen. Momenten die we zien in bedrijven. Momenten die we zien in de natuur. Momenten die we zien bij mensen.

Moment Design past om die reden ook bij mij. Het is voor mij fotograferen op een manier die niet gemaakt is. Je kan het zien als reportagefotografie of documentairefotografie. Uiteraard zijn het wel beelden van hoge kwaliteit met de juiste nabewerking. Het zijn beelden die schoonheid en de juiste edit verdienen.

Samengevat. Moment Design draait meer om hoe we ons voelen en hoe we het beleven als mens. De focus ligt bij deze manier van fotograferen minder op hoe we eruit zien, maar meer op wie we zijn en wat we doen.

Het resultaat?

Dat zijn foto’s waar je jezelf terugziet en zegt, dat plaatje klopt. Zo beleefde ik het. Dat is het verhaal van mijn werk. Dat is het verhaal van mijn bedrijf. Is dat wat je zoekt of heb je daar nog vragen over? Neem contact op.


Arnout van Nieuwkoop

Vier dagen werk ik als marketeer en de rest van mijn tijd werk ik aan eigen projecten, waarin ik mijn passie voor beeld en woord combineer.

Ik ben ervan overtuigd dat de wereld een betere plek wordt als er meer betrouwbare verhalen worden gedeeld en gecommuniceerd.

Op deze website deel ik mijn werk. Dat zijn beelden en artikelen die je inspireren om eerlijke verhalen te maken.

Wil je meer over mij weten of samenwerken? Neem dan contact met me op via mijn website, e-mail of social media. Ik hoor graag van je! ✨

Vorige
Vorige

De valkuilen van stockfoto's: waarom je beter kunt kiezen voor eigen beelden

Volgende
Volgende

Persoonlijke reis: waarom ik deze website maakte (+ een vraagje)