Bedrijfsfoto’s: ontdek alle toepassingen om je verhaal zichtbaar te maken

Wethouder in Gouda bedrijfsfoto Gymboxx

Stel je voor dat je bedrijfsfoto’s niet alleen je website verfraaien, maar ook je merk en verhaal versterken. Dat klinkt als een standaard idee voor nieuwe bedrijfsbeelden, toch? Ja, dat zou zo moeten zijn. Maar helaas is dat vaak niet het geval.

Veel bedrijven, organisaties en ondernemers maken bedrijfsfoto’s voor specifieke media zoals social media, werken-bij-pagina’s of vacatures. Maar ze vergeten vaak het grotere geheel. En dat is een gemiste kans.

Als je een consistente uitstraling wilt als bedrijf of ondernemer, kun je bedrijfsfoto’s beter zo breed mogelijk inzetten. En dat begint natuurlijk met een beeldbank: een map vol sprekende beelden. Maar daar eindigt het niet.

Zodra je de beelden hebt, komt al snel de vraag: waar ga je bedrijfsfoto’s allemaal gebruiken? In dit artikel zet ik alle mogelijkheden voor je op een rij, zodat je jouw totale uitstraling kunt boosten.

Drie belangrijke ingrediënten

Laten we even hier beginnen.

We gaan kijken naar alle toepassingen van bedrijfsbeelden. Dat is heel praktisch en concreet. Maar ik zoom graag eerst uit. Want waarom heb je bedrijfsbeelden nodig?

Deze quote vat dat goed samen.

Kunst is niet alleen een schilderij. Kunst is alles wat creatief, gepassioneerd en persoonlijk is. - Seth Godin

Seth herinnert ons aan drie belangrijke elementen van bedrijfsfoto’s: creatief, gepassioneerd en persoonlijk.

Dus check eens, voldoen jouw bedrijfsbeelden daaraan?

Persoonlijke bedrijfsbeelden. Je hebt ze nodig. Om een eigen verhaal te delen. Hoeveel concurrenten je ook hebt. Niemand is hetzelfde als jij.

Tijd voor nieuwe bedrijfsfoto’s? Bekijk mijn boost en shoot aanbod.

Bedrijfsfoto’s gebruiken en toepassen

Let's go. Nu naar de praktijk.

Een groot voordeel van bedrijfsfoto’s is dat je ze zowel offline als online kunt gebruiken. Dit biedt talloze mogelijkheden om een consistente uitstraling en look-and-feel te creëren.

Op welke kanalen kun je bedrijfsfoto’s nu allemaal toepassen? Het zijn er veel. Heel veel. Laten we ze erbij pakken.

Website

Dit is natuurlijk de meest voor de hand liggende. Je website. Daar maak je een sterke eerste indruk, vaak met bannerfoto’s. Plaats een foto van je team, je werkruimte of een klant om je verhaal authentiek te maken.

Artikelen

Gebruik je beelden ook bij artikelen en blogs. Je ziet dat veel bedrijven en ondernemers nog gebruikmaken van stockbeelden. Een gemiste kans als je het mij vraagt. Juist hier kan je het verhaal of nieuwsitem versterken met een pakkend beeld. Zorg dat het beeld past bij de inhoud. Dat is natuurlijk wel belangrijk.

Casestudies

Moet ik deze nog noemen? Ik zet hem toch in deze lijst. Deel je projecten online zorg dat je deze passend aanvullend met bedrijfsbeelden. Om met klanten succesverhalen te delen en je producten en diensten in actie te illustreren.

Social Media

Dan heb ik het natuurlijk over Instagram, Facebook en LinkedIn. Maar ook andere social media. Zo wordt Whatsapp Business ook steeds meer ingezet. Deel mooie visuals van je dagelijkse werkzaamheden, team en producten.

Gebruik foto's om evenementen, aanbiedingen en bedrijfsnieuws te promoten. En maak professionele foto's van je team, kantoren en zakelijke evenementen, zodat je deze kan delen.

Google

De kans is groot dat jouw bedrijf of onderneming is aangemeld bij Google. Je hebt een eigen bedrijfspagina. Ook wel Google mijn bedrijf genoemd. In de zoekresultaten is dat het eerste wat potentiële klanten zien die op zoek zijn naar jouw diensten en producten. Dus houd je profiel ook op Google up-to-date met je nieuwste beelden, zodat je bezoekers een goede eerste indruk geeft.

E-mailmarketing

Voeg foto's toe om je e-mailmarketing aantrekkelijker te maken en de leesbaarheid te vergroten. Visualiseer aanbiedingen en nieuwe producten met aantrekkelijke beelden als je veel promotiemails verstuurd.

Tip. Vergeet ook de digitale handtekening niet. Voeg een foto toe van je medewerkers of bedrijf om e-mails een persoonlijker tintje te geven.

Online Advertenties

Gebruik foto's om je advertenties opvallender te maken voor Google Ads. Creëer aantrekkelijke visuele campagnes op platforms zoals Facebook en Instagram voor unieke social-media campagnes.

Vacatures

Laat potentiële werknemers zien hoe het is om bij jouw bedrijf te werken met foto's van je team en kantooromgeving. Maak je vacatures en werken-bij-website aantrekkelijker met visuele content. Dit op je eigen website, maar ook als je jobboards inzet voor het werven van kandidaten.

Training en onboarding

Veel bedrijven geven ook trainingen. Over hun producten, toepassingen of specialismen. Intern en extern. Gebruik foto’s om cursisten een beeld te geven van je bedrijf en onderneming. En gebruik het ook voor het onboarden van nieuwe medewerkers, zodat ze gelijk een goed beeld hebben van hun nieuwe werkgever. En de bedrijfscultuur waarin ze gaan werken.

Webinars en online cursussen

In deze tijd is het niet meer weg te denken: webinars en online cursussen. De kans is groot dat je deze als ondernemer of bedrijf inzet voor het informeren en activeren van bestaande en nieuwe klanten. Ga niet alleen op de inhoud zitten, maar voeg geschikte bedrijfsbeelden toe aan je verhaal.

E-commerce

Dan heb ik het natuurlijk over goede productfoto’s om je klantbeleving te verbeteren. Maar gebruik ook beelden van klanten die je producten gebruiken om de verkoop te stimuleren. En als je werkt met een catalogus of lookbooks, dan mogen ze daar ook niet ontbreken.

Heb je klanten die inloggen op een eigen online omgeving? Voor het bestellen van producten of het vinden van informatie. Vergeet ook niet om het klantportaal een persoonlijke touch te geven. Geef ze bijvoorbeeld een kijkje achter de schermen. Speciale content voor je trouwe klanten.

Persberichten

Voeg foto's toe om je persberichten kracht bij te zetten en de kans op publicatie te vergroten. Zorg dat het beeld perfect past bij de tekst en inhoud van je bericht.

Bedrijfsbrochures

Een traditionele manier wellicht, maar als je deze maakt zorg dat je bedrijfsbeelden over één komen met andere middelen. Zoals je website en andere online mediums.

Reclame

En dan bedoel ik natuurlijk de buitenreclame. Zoals billboards en andere plekken waar je beelden gebruikt. Misschien op de gevel van je kantoorpand of op andere plekken waar je adverteert. Je gebruikt hier natuurlijk het grootformaat bestanden die je alleen met een professionele camera maakt.

Presentaties

Geef jij of iemand binnen jouw bedrijf regelmatig een presentatie? Of een keynote? Ondersteun deze presentatie met beelden, maak het visueel en boei je publiek met bedrijfsfoto’s die passen bij de inhoud van je verhaal. Of je nu werkt met Powerpoint, Prezi of andere software.

Flyers en posters

Ook een traditionele vorm wellicht. Maar het wordt nog steeds veel gebruikt. Bijvoorbeeld voor het promoten van evenementen of voor product lanceringen. Vul het aan met een foto van klanten of gebruikers van je producten. Dat zijn ook de beelden die websitebezoekers zien.

Jaarverslagen

Je kent het wel. Je opent een jaarverslag en wat zie je? Tekst, tekst en nog eens tekst. Zonde. Het wordt tenslotte gelezen door mensen. Dus vul het aan met beelden van mensen. Medewerkers, klanten en overzichtfoto’s van je bedrijf of onderneming.

Intranet

Is je bedrijf groot genoeg en gebruikt het een intranet? Gebruik bedrijfsbeelden om een gevoel van gemeenschap onder medewerkers te bevorderen. Je werkt tenslotte gezamenlijk aan hetzelfde doel. Laat het zien aan elkaar!

Visitekaartjes

Simpelweg, voeg een foto toe van je personeel. Dat maakt het persoonlijker. Je hebt direct een beeld bij de naam. En deze foto’s komen natuurlijk ook weer terug op je website als je daar je team presenteert toch?

Aan de slag!

Welke toepassingen en kanalen gebruik jij al voor het delen van je bedrijfsfoto’s? Ik weet zeker dat er nog mogelijkheden zijn. Hulp nodig? Plan een kennismaking.

Ik maak de beelden die je nodig hebt, zodat je verhaal en boodschap mensgericht is. Wie op die manier waagt, die wint. Als redactie, bedrijf en ondernemer ;)

Arnout van Nieuwkoop

Vier dagen werk ik als marketeer en de rest van mijn tijd werk ik aan eigen projecten, waarin ik mijn passie voor beeld en woord combineer.

Ik ben ervan overtuigd dat de wereld een betere plek wordt als er meer betrouwbare verhalen worden gedeeld en gecommuniceerd.

Op deze website deel ik mijn werk. Dat zijn beelden en artikelen die je inspireren om eerlijke verhalen te maken.

Wil je meer over mij weten of samenwerken? Neem dan contact met me op via mijn website, e-mail of social media. Ik hoor graag van je! ✨

Vorige
Vorige

Fotografie in het juiste perspectief: zo groot is de invloed van je standpunt

Volgende
Volgende

Mijn werk van het oude stadhuis in Gouda is nu te koop